Je kan eigenlijk elk soort bier gebruiken,maar trappist vinden wij wel het lekkerst.
Ingrediënten
Bereiding
Snij het vlees en de ajuinen in kleine stukken.Bak de ajuinen in een grote pot tot ze glazig zijn.Bak nu het vlees langs alle kanten bruin in een pan.Bak niet al het vlees tegenlijk neem telkens een beetje anders bakt het niet goed.Doe het vlees in de pot bij de ajuinen en voeg peper , zout en vleeskruiden toe.Er mag flink wat op!Doe de trappisten bij het vlees.Indien nodig moet je nog wat bier toevoegen want het vlees moet juist onder staan.Nu nog de laurier en de mosterd erbij en dan wachten.Het stoofvlees moet ongeveer 2 uur zachtjes stoven.Proef of het vlees mals is en indien nodig moet het nog even opstaan.De saus kan je best binden met wat bisto.Dit kan je krijgen bij Delhaize.Je lost wat poeder op in water en giet het al roerend bij het vlees.Zo krijg je een mooie donkere saus.Nu nog frietjes maken en smullen maar !